Batony snickers
Domowa wersja batoników Snickers.
Porcje
10
Czas:
60 min
Kalorie:
396 kcal
Dobre na:
deser
deser
Baton snickers
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g suszonych daktyli
- 150 g płatków owsianych
- 100 g orzechów arachidowych
- 100 g orzechów nerkowca
- 100 g miodu
- 50 g masła orzechowego
![IMG_2928_01_15_2022 składniki na batony snickers](https://zdrowy-duet.pl/wp-content/uploads/2022/01/IMG_2928_01_15_2022-scaled.webp)
Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Orzechy nerkowca zalej wodą i odstaw na noc. Daktyle namocz w gorącej wodzie. Odstaw na 30 minut, aby zmiękły.
Krok 2
Daktyle odcedź z wody, następnie zmiksuj blenderem wraz z masłem orzechowym, tak by powstał gładki krem.
Do powstałego kremu dodaj orzechy ziemne i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Powstały krem wyłóż do silikonowych foremek do połowy wysokości.
Krok 4
Płatki owsiane zmiksuj blenderem na mąkę, następnie dodaj nerkowce oraz miód. Dokładnie zmiksuj. Tak powstałą masą wypełnij drugą część foremki. Całość włóż do zamrażalnika na 2-3 godziny.
Krok 5
Gdy batony będą twarde, roztop czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią batony. Całość odłóż do zamrażarki na 30 min.
![IMG_2931_01_15_2022 przygotowanie snicerksów](https://zdrowy-duet.pl/wp-content/uploads/2022/01/IMG_2931_01_15_2022-scaled.webp)
![IMG_2942_01_15_2022 fit baton snickers](https://zdrowy-duet.pl/wp-content/uploads/2022/01/IMG_2942_01_15_2022-scaled.webp)
![dietetyk-Natalia](http://zdrowy-duet.pl/wp-content/uploads/2021/11/dietetyk-Natalia.jpg)
Natalia
dietetyk kliniczny, psychodietetyk