Batony snickers

Domowa wersja batoników Snickers.

Porcje

10

Czas:

60 min

Kalorie:

396 kcal

Dobre na:

deser

deser

Baton snickers

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g suszonych daktyli
  • 150 g płatków owsianych
  • 100 g orzechów arachidowych
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 100 g miodu
  • 50 g masła orzechowego

składniki na batony snickers

Krok po kroku – przygotowanie

Krok 1

Orzechy nerkowca zalej wodą i odstaw na noc. Daktyle namocz w gorącej wodzie. Odstaw na 30 minut, aby zmiękły.

Krok 2

Daktyle odcedź z wody, następnie zmiksuj blenderem wraz z masłem orzechowym, tak by powstał gładki krem.

Do powstałego kremu dodaj orzechy ziemne i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Powstały krem wyłóż do silikonowych foremek do połowy wysokości.

Krok 4

Płatki owsiane zmiksuj blenderem na mąkę, następnie dodaj nerkowce oraz miód. Dokładnie zmiksuj. Tak powstałą masą wypełnij drugą część foremki. Całość włóż do zamrażalnika na 2-3 godziny.

Krok 5

Gdy batony będą twarde, roztop czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią batony. Całość odłóż do zamrażarki na 30 min.

przygotowanie snicerksów
fit baton snickers

Natalia

dietetyk kliniczny, psychodietetyk