Domowa granola
Zdrowy przepis na musli.
Porcje
10
Czas:
25 min
Kalorie:
1340 kcal w całości
134 kcal w jednej porcji
Dobre na:
śniadanie, deser
śniadanie, deser
Domowa granola
Składniki
-
płatki owsiane – 150 g (15 łyżek)
-
miód – 48 g (2 łyżki)
-
orzechy laskowe – 30 g (2 łyżki)
-
migdały w płatkach – 20 g (2 łyżki)
-
słonecznik – 20 g (2 łyżki)
-
cynamon – 15 g (3 łyżeczki)
-
wiórki kokosowe – 12 g (2 łyżeczki)
-
masło – 10 g (2 łyżeczki)
Gotową granolę możesz podać z jogurtem i ulubionymi owocami.

Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Masło rozpuść na patelni i po lekkim ostudzeniu wymieszaj z miodem.
Krok 2
Wszystkie składniki połącz, uformuj w cząstki granoli (kuleczki) i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3
Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 13-15 minut.


Natalia
dietetyk kliniczny, psychodietetyk