Łazanki z pieczarkami i kiszoną kapustą
Zdrowsza wersja tradycyjnych łazanek
Porcje
1
Czas:
30 min
Kalorie:
493 kcal
Dobre na:
obiad, kolację
Łazanki z pieczarkami i kiszoną kapustą
Składniki
- makaron łazanki – 100 g
- kapusta kiszona – 110 g (1 szklanka)
- pieczarki – 100 g (5 szt.)
- cebula- 50 g (1/2 szt.)
- szynka drobiowa – 30 g (2 plastry)
- olej rzepakowy – 5 g (1 łyżeczka)
- sól, pieprz

Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Cebulę i szynkę pokrój w kostkę.

Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, usmaż na nim cebulę, szynkę i pokrojone pieczarki.

Krok 4
Kapustę opłucz na sicie, posiekaj, możesz ją podgotować. Ugotowany makaron połącz z kapustą oraz pozostałymi składnikami. Całość przypraw solą i pieprzem.


Natalia
dietetyk kliniczny, psychodietetyk