Łosoś w kremowym sosie szpinakowym
Smaczny obiad do 500 kcal!
Porcje
1
Czas:
30 min
Kalorie:
445 kcal
Dobre na:
obiad, kolacja
obiad, kolacja
Łosoś w kremowym sosie ze szpinakiem
Składniki
-
100 g łososia
- 5-10 szt. pomidorów koktajlowych
-
75 g szpinaku (3 garście)
- 50 g sera Feta
- 2 łyżki śmietany 12 % – około 36 g
-
1-2 ząbki czosnku
-
5 g oliwy z oliwek (1 łyżka)

Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj szpinak.
Krok 2
Dodaj śmietanę i ser feta. Rybę przypraw solą i pieprzem, ugotuj lub podsmaż na patelni bez użycia tłuszczu.



Natalia
dietetyk kliniczny, psychodietetyk