Pstrąg z warzywnymi frytkami
Smaczne i łatwe danie – wystarczy pokroić!
Porcje
1
Czas:
45 min
Kalorie:
427 kcal
Dobre na:
obiad, kolacja
obiad / kolacja
Pstrąg z warzywnymi frytkami
Składniki
-
200 g pstrąga (+ cytrynka)
-
1 marchewka (ok. 50 g)
-
1 pietruszka (ok. 50 g)
-
2 plastry selera (ok. 40 g)
-
2 ziemniaki (ok. 140 g)
-
10 g oliwy/oleju rzepakowego
-
dowolne zioła i przyprawy – do smaku

Krok po kroku – przygotowanie
Krok 1
Warzywa umyj i obierz. Następnie pokrój w słupki.
Krok 2
Warzywa obtocz w ziołach i tłuszczu, wyłóż na papier do pieczenia.
Krok 3
Obok warzyw połóż rybę, przypraw ją solą, pieprzem (lub innymi ziołami wg uznania).
Krok 4
Piecz wszystko razem w 180 stopniach przez około 25-30 minut.



Natalia
dietetyk kliniczny, psychodietetyk