Pstrąg z warzywnymi frytkami

Smaczne i łatwe danie – wystarczy pokroić!

Porcje

1

Czas:

45 min

Kalorie:

427 kcal

Dobre na:

obiad, kolacja

obiad / kolacja

Pstrąg z warzywnymi frytkami

Składniki

  • 200 g pstrąga (+ cytrynka)

  • 1 marchewka (ok. 50 g)

  • 1 pietruszka (ok. 50 g)

  • 2 plastry selera (ok. 40 g)

  • 2 ziemniaki (ok. 140 g)

  • 10 g oliwy/oleju rzepakowego

  • dowolne zioła i przyprawy – do smaku

Krok po kroku – przygotowanie

Krok 1

Warzywa umyj i obierz. Następnie pokrój w słupki.

Krok 2

Warzywa obtocz w ziołach i tłuszczu, wyłóż na papier do pieczenia.

Krok 3

Obok warzyw połóż rybę, przypraw ją solą, pieprzem (lub innymi ziołami wg uznania).

Krok 4

Piecz wszystko razem w 180 stopniach przez około 25-30 minut.

Natalia

dietetyk kliniczny, psychodietetyk